Werkzoekende

Werkzoekende, werknemer en scholier

Welkom bij het Leerwerkloket regio Amersfoort! Vanuit het Leerwerkloket geven wij je advies en helpen je met zoeken naar een werkplek of opleiding waar jij helemaal op je plek bent. Iedereen die vragen heeft over leren en werken is bij ons welkom. Wij zijn er voor jong en ouder, voor mensen met en zonder uitkering, voor mensen met en zonder werk. Voor iedereen dus.

Geen diploma, wel ervaring

Ook zonder opleiding kun je ervaring hebben opgedaan in een bepaalde branche. Wil je een diploma in deze branche? Dan kun je soms een certificaat krijgen op basis van je ervaring. Dit noemen we het EVC. Dat staat voor Eerder Verworven Competenties. Met een EVC kan je je diploma vaak in minder tijd halen. Klik hier voor meer info.

Je kiest zelf

Een opleiding of cursus volgen, een nieuwe baan zoeken, doorgroeien binnen je huidige werk: leren en werken gaat een leven lang door. Het Leerwerkloket ondersteunt, adviseert en helpt je op weg. Maar uiteindelijk maak je zelf de keuze. Nog geen idee in welke hoek je het moet zoeken? Doe dan eerst een (beroepskeuze)test. Hier vind je verschillende testen van diverse aanbieders die je op weg kunnen helpen. Ook kan je bij LeerwerkTV filmpjes bekijken van de verschillende beroepen waar op dit moment leerwerktrajecten mogelijk zijn.

Vacatures en financiële mogelijkheden

We hebben voor jou als werkzoekende, werkende of scholier onze vacatures van leerwerkbanen op een rijtje gezet. Ook hebben we een overzicht gemaakt van de financiële regelingen waarvoor je eventueel in aanmerking kan komen.

Neem een kijkje!