Taalschool Integratiewerk is partner van Taalakkoord

Taalschool Integratiewerk is partner van het landelijke Taalakkoord geworden. Zij kregen het certificaat overhandigd van Erik de Graaf van het Leerwerkloket regio Amersfoort. Directeur Annerieke van der Vegt: “Wij bieden intensief taalonderwijs en begeleiden statushouders naar betaald werk in Amersfoort en omgeving. We zien dagelijks het belang van goede beheersing van het Nederlands op de werkvloer. Daarom bieden we graag onze expertise op het gebied werktaal aan.”

Meedoen aan de maatschappij

Taalschool Integratiewerk vindt het belangrijk dat nieuwkomers, nieuwe medewerkers, zo snel mogelijk mee kunnen doen aan de samenleving. Daarom bereidt zij hen voor op een baan in Nederland. Het beheersen van de Nederlandse taal is daarin heel belangrijk. Taal op de werkvloer helpt!

Taalschool Integratiewerk

Taalschool Integratiewerk biedt taallessen in kleine groepen. Gekwalificeerde en betrokken NT2 docenten geven les op verschillende locaties in Amersfoort, Zeist en Doorn. Ook als de nieuwkomer eenmaal aan het werk is, gaat hij door met Nederlandse les.

Taalschool Integratiewerk is een non-profit organisatie en heeft het keurmerk Blik op Werk.

Begeleiding statushouders

Naast taallessen verzorgt Integratiewerk de begeleiding van statushouders gericht op zelfredzaamheid, sociale en economische zelfstandigheid en bevordering van actieve deelname aan de samenleving. Integratiewerk bemiddelt statushouders naar werk, biedt werknemersvaardigheidstraining en werktaal. Dit gebeurt zowel in de taalschool als op locatie bij werkgevers.

Ken je zelf iemand die laaggeletterd is? Op  www.taalschool-integratiewerk.nl vind je meer informatie over de taalcursussen van Integratiewerk. Heeft jouw organisatie ook interesse om aan te sluiten bij dit Taalakkoord? Kijk dan op www.taalakkoord.nl