Scholingstraject voor docenten- en instructeurspool technische branches

Ben jij of ken jij iemand die:

Vakkennis en ervaring wil delen met jongeren?/ Je eigen loopbaan wil verbreden?/Nieuwe skills wil opdoen?

Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 21 mei 2019 in Nieuwegein.

Veel mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Wellicht dat u dat probleem kunt oplossen!

De gezamenlijke O&O-fondsen OTIB, OOM en A+O Metalektro én de ROC ’s in Midden Nederland doen een beroep op werknemers uit de techniekbranches in de regio om toekomstige vakmensen op te leiden.

Het groeiende tekort wordt vooral veroorzaakt doordat veel docenten de komende tijd met pensioen gaan zonder dat er vervangers klaar staan. Maar ook de groeiende studentenaantallen en de verder aantrekkende economische groei zorgen ervoor dat de tekorten echt nijpend worden. Er is op korte termijn een oplossing nodig! We zijn op zoek naar u!

De gezamenlijke O&O-fondsen en de ROC ’s starten in september 2019 weer met het scholingstraject “Docenten- en instructeurspool Technische Branches” dat opleidt voor het Pedagogisch Didactisch Diploma (PDD).

Meld u nu aan voor deze unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de inhoud en kwaliteit van het onderwijs! Van u vragen wij een afgeronde technische opleiding op mbo-4 niveau (voorkeur hbo) en een hbo werk- en denkniveau. U bent tevens gemotiveerd om in eerste instantie stage te lopen binnen het onderwijs en in een later stadium gastlessen en workshops te verzorgen. U bent gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar gedurende één schooljaar (september 2019 t/m juni 2020).

Het levert u veel op!
De opbrengst van uw deelname aan het Scholingstraject en meedoen in de docenten- en instructeurspool is groot.
Deelnemers
• kunnen (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen;
• organiseren scholingsactiviteiten;
• verzorgen trainingen en cursussen;
• coachen andere medewerkers;
• ontwikkelen lesmateriaal;
• begeleiden zelfstandig werken.

Overleg met uw werkgever
Heeft u belangstelling? Overleg dan met uw werkgever. U moet u immers gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar stellen gedurende een periode van 11 maanden (september 2019 t/m juni 2020).
Het gaat hierbij om de (na)middag en de avond zodat zowel uw werkgever als uzelf maximaal één dagdeel investeren in de fysieke opleiding.
Scholingsdagen: circa 18 keer een (na)middag en avond.
Stage (80 uur): verspreid over de scholingsperiode in te plannen op basis van uw mogelijkheden en die van de stagebieder. Kennisbijeenkomsten: optioneel en per branche verschillend.

Geen kosten
De gezamenlijke O&O-fondsen OTIB, OOM en A+O Metalelektro bieden het scholingstraject kosteloos aan.
Reiskosten en “verleturen” worden niet vergoed.

Heb je of ken je iemand met BELANGSTELLING om mee te doen?

Dan is een zorgvuldige oriëntatie en afweging voordat je ingaat op ons aanbod wenselijk.

WNT organiseert een informatiebijeenkomst op 21 mei van 16.30 tot 18.00 uur. Locatie ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 te Nieuwegein.

Meer informatie en aanmelden:

Hans Haring (projectleider)

Telefoon: 06-51292482

Email: h.haring@rbpi.nl