Leven Lang Leren Lab

Leven Lang Leren Lab

Laat jouw mening horen! Heb jij ideeën hoe het Ministerie van OCW leren voor volwassenen leuker en aantrekkelijker kan maken? En hoe zij jou zouden kunnen helpen in je ontwikkeling? Laat dan van je horen en doe samen met 200 anderen uit heel Nederland mee aan het Leven Lang Leren Lab.

In het Leven Lang Leren Lab krijg je alle ruimte om mee te praten en om de opleiding, cursus of scholingsvorm van je dromen uit te werken. Ze sturen je niet terug naar school, maar willen graag weten hoe jij het liefst nieuwe kennis en vaardigheden opdoet. Wat je daarvoor nodig hebt, en hoe zij je daarbij kunnen helpen.

Het Leven Lang Leren Lab bestaat uit drie bijeenkomsten bij jou in de buurt. De bijeenkomsten vinden plaats tussen juni en oktober 2018. Je werkt in een groepje met andere volwassenen aan een gezamenlijk project: jouw ideale opleiding of ontwikkelingstraject. En het mooiste is: de beste ideeën gaan ze volgend jaar helpen realiseren. Zo kun jij niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen in Nederland het verschil maken.

Wie zoeken zij?

  • Je bent 25 jaar of ouder en je hebt een opleiding op maximaal mbo niveau 4 gevolgd. Je hoeft deze opleiding niet te hebben afgemaakt. Je hebt op dit moment werk of bent werkzoekend.
  • Het maakt niet uit in welke sector je een opleiding hebt gevolgd en/of werkzaam bent, of waar in Nederland je woont.
  • Je vindt het leuk om mee te denken over een leven lang leren en ontwikkelen en bent bereid hier circa 10 uur van je tijd voor vrij te maken.
  • Je vindt het leuk om in een groep te werken, bent nieuwsgierig en leergierig, en/of wilt deze vaardigheden graag verder ontwikkelen.

Waarom meedoen?

  • Je helpt de minister van Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met jouw ideeën over onderwijs voor volwassenen en een leven lang leren. De beste voorstellen gaan we realiseren.
  • Je maakt deel uit van een enthousiaste groep deelnemers en leert nuttige vaardigheden die goed van pas komen in je eigen loopbaan, zoals plannen, communiceren, organiseren, samenwerken en nadenken over je eigen talenten.
  • Je krijgt een door de minister ondertekend persoonlijk certificaat als bewijs van deelname.
  • Deelname kost niets, je reiskosten worden vergoed en zij regelen iets te eten en drinken tijdens alle bijeenkomsten.

Aanmelden?

Meld je aan door uiterlijk 7 mei 2018 het aanmeldformulier in te vullen. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij! Op maandag 14 mei hoor je of je mee kunt doen.

Meer weten?

Check de lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar levenlanglerenlab@minocw.nl.