Kei voor de klas! Omscholingsmogelijkheden in het onderwijs.

Kei voor de klas!

– omscholingsmogelijkheden in het onderwijs –

Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “Kei voor de klas!” op woensdag 9 oktober Locatie: Amsterdamseweg 41, 3812 RP te Amersfoort van 18:30 – 21:30 uur.

Aanmelden kan via de website http://www.keivoordeklas.nu

Om goed onderwijs te kunnen waarborgen, zijn er voldoende en goed opgeleide leraren nodig. In de nabije toekomst dient zich in de regio Utrecht een tekort aan leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs aan.
Wat kan je op 9 oktober verwachten?
De bijeenkomst bestaat uit de volgende bouwstenen:

 Werken in het onderwijs: ‘hoe mooi en leuk is het?’, ‘wat is er spannend en uitdagend aan?’, ‘hoe ziet een werkdag eruit?’ en ‘Wat zijn de baankansen?’ zijn vragen die beantwoord kunnen worden door in gesprek te gaan met leraren, schoolleiders en onderwijs HR- medewerkers, hybride docenten en studenten.

 Bevoegd lesgeven: Wat is er nodig om te kunnen werken in het onderwijs? Welke bevoegdheid moet je halen? Welke opleidingstrajecten zijn er. Hoe is het om te studeren naast een baan? In gesprek met opleiders van verschillende opleiders uit de regio.

 Financiën en rechtspositie: Wat betekent deze overstap voor mijn huidige werk, heb ik inkomen als ik studeer en welke opleidingssubsidiemogelijkheden zijn? In gesprek met werkgevers, UWV, VOION.

Voor een succesvol zij-instroomtraject is het volgende noodzakelijk:
 Enthousiast om te werken met kinderen en jongeren;
 Een afgeronde MBO4 als je geïnteresseerd bent in werken in het MBO;
 Een afgeronde HBO of WO opleiding voor werken in het basisonderwijs of VMBO;
 Voor het onderwijs voldoende maatschappelijke- en beroepservaring;
 Een verklaring omtrent gedrag (VOG);
 Bereid minimaal 1 jaar leren en werken te combineren.
Aanmelden

De bijeenkomst is op woensdag 9 oktober, van 18:30-21:30 uur, inloop vanaf 18:30 uur. Locatie: Amsterdamseweg 41, 3812 RP te Amersfoort.

Aanmelden kan via de website http://www.keivoordeklas.nu