Financiële regelingen

Subsidies en fiscale voordelen

Er zijn een aantal financiële mogelijkheden voor werkgevers om leren en werken binnen uw organisatie te stimuleren. Bekijk hier de Brochure:  Financiële regelingen leren en werken voor werkgevers nr. 28 15-03-2021

De overheid, UWV en de gemeenten willen werkend leren bevorderen door werkgevers te stimuleren medewerkers in een leerwerkbaan aan te nemen. Daarom zijn er verschillende regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op. Programma Leren en Werken zet in deze brochure de belangrijkste regelingen op het gebied van leren en werken voor u op een rij.

We onderscheiden in de financiële regelingen de volgende categorieën:

A. Subsidieregelingen landelijke overheid.
B. Belastingvoordelen.
C. Regelingen uitkerende instanties.
D. Gemeentelijke regelingen.
E. Sectorale regelingen.

De toepassing van deze instrumenten kunnen verschillen per gemeente. Bovendien kunnen gemeenten aanvullende instrumenten toepassen. Maak een afspraak met een Leerwerkadviseur om te bespreken welke regelingen in uw gemeente gelden.

Berekenen

Advies

Informeer bij het Leerwerkloket welke financiële regelingen er in uw regio gelden. Bekijk de voor Werkgevers, met uitgebreidere informatie over de diverse regelingen. Daarnaast is het handig om te kijken op welke financiële regelingen uw toekomstige werknemer recht heeft. Deze staan uitgewerkt in de brochure Financiële regelingen leren en werken voor werkgevers.

 


Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Bezoek de websites van de betreffende organisaties voor de meest actuele informatie.