Geïntegreerde trajecten

Geïntegreerde trajecten

De Nederlandse taal leren samen met een opleiding? Dat kan met een geïntegreerd traject. Vanaf taalniveau A1 mag je instromen.
ROC Midden Nederland combineert in dit traject beroepsonderwijs met het leren en werken bij een leerbedrijf met als doel dat je met je diploma aan de slag kunt.

Een geïntegreerd traject is een gewone opleiding met theorie en praktijklessen op school. Ook loop je stage of werk je bij een gecertificeerd leerbedrijf. Je leert zowel een vak als de Nederlandse taal. Aan het eind van de opleiding heb je een mbo-diploma en kun je aan de slag.

Tijdens het jaar is er extra aandacht voor beroepsgericht Nederlands (NT2) naast en tijdens de lessen. Ook wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden in de Nederlandse situatie. Je krijgt hulp bij het vinden van een stage- of werkplek en er komt extra begeleiding voor de werksituatie vanuit school voor de werkgever. Het traject start met een opleidingsadvies, er zijn tussenevaluaties en er komt een eindevaluatie met conclusies en adviezen.

Trajecten
Administratieve dienstverlening
Detailhandel
Elektrotechniek
Horeca
Hout en meubel
ICT
Installatietechniek
Uiterlijke verzorging
Veiligheid
Verzorging
Welzijn
Werktuigbouwkunde